SAMEN STERK TEGEN KANKER

 

Waarom dit project?

Waarom begint iemand aan zoiets? Waarom de vrije tijd in een actie steken zoals deze?

Eén van de antwoorden op deze vraag kunnen we als volgt omschrijven,
Als je eens met die verschrikkelijk ziekte, kanker, te maken hebt gehad en je deze overwonnen hebt, kan je alleen maar van geluk spreken dat je een tweede kans krijgt.

Die dankbaarheid kan je uiten in een actie zoals deze, en dan is de gedrevenheid groot om iets te doen voor lotgenoten en hun familie die ook deze strijd moeten aangaan.

De basis van samen sterk tegen kanker ligt eigenlijk een heel stuk terug in de tijd.

Na het succes van de voorbije jaren, is de motivatie nog sterker geworden om ons verder te blijven inzetten voor het kinderkankerfonds UZ te Gent.

Dit om tal van redenen, kinderen zijn onze toekomst, we moeten dankbaar zijn als we gezonde kinderen hebben, en het signaal overbrengen naar onze kinderen dat gezondheid niet zo van zelfsprekend is.

Met een actie zoals we de voorbije jaren hebben gedaan en een actie zoals we voorzien in de komende jaren, die als basis geeft, ”sporten om gezond te blijven ”, willen we het signaal geven dat bewegen één van de basisaspecten is voor een ”gezonde geest in een gezond lichaam.”

We zijn er echter van overtuigd dat wij kanker niet uit de wereld kunnen helpen, ook al zouden we dat graag willen , waar we wel van overtuigd zijn, dat we met deze actie het leed van een aantal zieke kinderen en hun familie die deze verschrikkelijke ziekte moeten doorstaan , een klein beetje kunnen verzachten.

Info omtrent de werking van het kinderkankerfonds vind je terug op: www.kinderkankerfonds.be

We zijn ervan overtuigd dat we “samen sterk zijn tegen kanker.